Aile hekiminden alınan raporlar ücretli oluyor

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Değişiyor!

Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda önemli değişiklikler içeriyor. Aile hekimlerine yönelik düzenlemelerin de yer aldığı kanun teklifi ile ilgili detaylar belli oldu.

Aile Hekimlerine İlişkin Yenilikler

Artık aile hekimleri, mesai saatleri dışında vatandaşlara ücret karşılığı hizmet sunabilecekler. Eğer aile hekimine gitmeden doğrudan hastaneye başvuru yapılırsa, bu durumda katkı payı ödenecek. Ayrıca, yabancı uyruklulara sağlanan birinci basamak sağlık hizmetleri de ücretli olacak. Ehliyet gibi belgeler için alınan aile hekimliği raporları da artık ücretli hale gelecek.

Aile hekimliği hizmetleri, acil durumlar hariç olmak üzere, haftada en az 40 saat olacak şekilde bakanlıkça belirlenecek durumlar dahilinde ilgili aile hekiminin talebi ve sağlık idaresinin onayıyla gerçekleşecek.

Bakanlık tarafından belirlenen tarifelere göre elde edilen gelirler, il sağlık müdürlüklerinin döner sermaye işletmelerinde açılacak hesaplara aktarılacak.

Yetki Bakanlığa Veriliyor

Toplanan gelirlerin nasıl harcanacağı, aile sağlığı merkezi giderlerinin neleri kapsayabileceği gibi konuların belirlenmesi ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uygun görüşü üzerine bakanlık tarafından yapılacak.

Ayrıca, SGK ile bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar veya bunların oluşturduğu birlikler bünyesindeki çalışanlar için kurulan sandıklar arasında veri paylaşımı yapılabilecek.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top